Konsertin käsiohjelma kännykässä
Taustaa
Turun filharmoninen orkesteri (TFO) on ollut aina aikaansa edellä kulkeva orkesterialan tiennäyttäjä. Orkesteri on ennakkoluulottomasti kokeillut erilaisia konserttikonsepteja, kuten konserttisalin tunnelmaan vaikuttanutta TFO Virtual -äänestystä. Hienona esimerkkinä on myös heittäytyminen ensimmäisenä Suomessa uudenlaiseen Open Orchestra -konserttisarjaan, jossa konserttisalissa sai liikkua vapaasti konsertin aikana tutustuen soittajien työhön ja kuunnellen musiikkia muualtakin kuin omalta istumapaikalta.
Tavoite
Keskeinen osa konserttikokemusta on tutustua esiintyjiin ja teoksiin etukäteen paperisesta käsiohjelmasta. Nykyaikana moni ei ole kuitenkaan valmis maksamaan lyhytikäisestä, konsertin jälkeen paperinkeräykseen päätyvästä paperista, joten saimme TFO:lta toimeksiannon suunnitella ja toteuttaa heille sähköinen käsiohjelma.
Keskeisenä tavoitteena hankkeessa oli ohjata konserttikävijät verkkopalveluun, josta he löytävät tarvittavat tiedot konsertin seuraamiseen. Palvelun tulisi toimia mutkattomasti matkapuhelimilla, koska sivuston sisältöjä tultaisiin todennäköisimmin lukemaan konserttitalolla tai matkalla konserttiin.
Verkosta löytyvä nykyaikainen käsiohjelma antaa asiakkaillemme mahdollisuuden tutustua konserttiohjelmaan monipuolisemmin. Yhteistyö Citruksen kanssa sujui jälleen loistavasti, ja saimme tarpeitamme vastaavan, helppokäyttöisen ja moneen taipuvan tyylikkään sivuston.
– Paula Kahtola, Turun filharmoninen orkesteri
Toteutus
Huolellisen suunnittelun ja kehittämisen jälkeen julkaisimme TFO:lle graafisesti miellyttävän ja matkapuhelinkäyttöä ajatellen huippuoptimoidun verkkopalvelun. Palvelussa navigoiminen on tehty helpoksi ja eri näkymien linkittäminen, esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, on mahdollista reaktiivisen osoiterakenteen vuoksi.
TFO:n vanha Drupal-sivusto jää toistaiseksi tukemaan erilaisia sisältövaatimuksia ja mahdollistaa edelleen uutisten ja muun olennaisen sisällön ylläpitämisen. Uuden käsiohjelmasivuston ansiosta TFO voi hallita konserttitietojaan uudessa, helpommin ylläpidettävässä ympäristössä. Kahden sivuston välillä toimiminen voi kuulostaa hankalalta, mutta uusi käsiohjelmasivusto toimii jatkossa ponnahduslautana uuden yhdistetyn sivuston kehittämisessä. Ensimmäinen askel kohti uutta ja paremmin palvelevaa verkkopalvelukokonaisuutta on siis otettu.